MÈTODE DE TAST D’ART A LA I FIRA DEL LLÚPOL

IMG_5491

Aquest cap de setmana hem estat presents a la I mostra de llúpol que s´ha celebrat a Montferri del Camp (Tarragona). La mostra ha estat un marc de trobada per petits productors de llúpol de Catalunya, Aragó i Navarra, que han pogut exposar les varietats de llúpol que han cultivat aquest any. Per altra banda vàries microcerveseries catalanes han presentat diferents cerveses elaborades únicament amb llúpols frescos i/o procedents d’agricultors locals.

Art cervesers hi ha participat portant a terme una xerrada divulgativa en la qual s´ha donat a conèixer les tècniques de tast que s’estan desenvolupant al nostre departament de R+D per determinar les característiques organolèptiques i de qualitat dels llúpols emprats a les nostres cerveses. Per tal d’il·lustrar millor les explicacions, els assistents a la xerrada han pogut tastar dues versions diferents d’una mateixa Franceska, aromatitzada amb llúpols frescos de diferents productors catalans.

Des d’Art pretenem que la metodologia de tast exposada pugui ser una eina de futur útil per a productors de llúpol i microcervesers a l’hora de poder garantir una millor qualitat dels productes que comercialitzen. També volem aprofitar per felicitar a l’organització per haver fet possible aquesta iniciativa, i agrair-los la invitació, així com l’hospitalitat rebuda per part del poble de Montferri.