Art gastronòmic

Estrenem aquesta secció amb l´opinió del prestigiós somellier Edgar Rodríguez del reconegut restaurant El Racó d´en Cesc de Barcelona que aposta exitosament per la cuina catalana de la mà del Xef Toni Romero i el seu equip, amb una amplia oferta de cervesa de qualitat. Precisament, el maridatge que realitza amb cervesa el converteix en referència.

http://www.elracodencesc.com

FRANCESKA

Cervesa de color daurat, lleument tèrbola, amb una escuma blanca de persistència mitjana/ alta.
Aromes de llúpols molt marcats, notes de fruita fresca com la poma, taronja, i tropical com el mango.
En boca és una cervesa que té una entrada molt refrescant, l’acidesa ressalta amb notes cítriques i una carbonatació marcada. Al final del seu pas per boca trobem una sensació subtilment amarga i molt refrescant.

Maridatge:
Amanida de llagostins, mango, ruca i oli de pistatxo

Per a una cervesa d’aquestes *característiques, necessitem un plat que contingui fruita i tropical per tenir similitud amb la cervesa. El llagostí ens dóna mineralitat i un sabor marí que reforça la frescor de Franceska. Al mateix temps, el pistatxo ens dóna notes de torri i fruita seca que s’assemblen als sabors mes maltosos d’aquesta cervesa.

TOC D´ESPELTA

Cervesa tèrbola orada amb una escuma blanca i delicada *toc d’espelta és una cervesa molt fragant, amb notes de plàtan, taronja algun toc de menta i caramel. En boca predomina una sensació d’acidesa i frescor que la fa molt vibrant. En el seu pas pel paladar ens cauteritza la set i dóna pas a una sensació mineral que perdura durant uns minuts en boca. Al final del xarrup queda un record dolç que es perllonga uns minuts.

Maridatge:
Risoto d’ordi amb bolets i tòfona

Hem escollit un plat cremós i que ens aporti una pel.licula de greix en boca, per a una cervesa que va a activar la seva carbonatització al màxim nivell quan trobi aquests greixos. D’aquesta manera reforcem la sendació de frescor de Toc d’espelta. En afegir tòfona al maridatge juguem amb el fet d’usar un element tan gastronòmic acompanyat de cervesa.

COURE

Cervesa de color coure intens, amb una escuma de color blanc trencat i persistència molt alta. *Coure és una cervesa extremadament aromàtica, les infusions de nou moscada i Mirica Gale, no solament li donen aroma del seu mateix producte, sinó que evoluciona amb notes balsámiques com la menta, l’eucaliptus i canyella. En boca podem detectar una cervesa llaminera, dolça, amb notes de caramel i una sensació de calidesa que aporta el seu alt grau alcohòlic. El seu pas per boca és ampli i amb caràcter, el seu sabor és intens i queda molt marcat en el paladar, acabant amb una sensació lleument amarga que es barreja amb el dolçor que la fa tan agradable.

Maridatge:
Bescuit d’espècies, crema de regalèssia i gelat de xocolata, taronja i espècies.

Coure és una cervesa que incita a ser acompanyada de reposteria. En aquest cas volem un maridatge de similitud perquè en provar el plat, es representi la cervesa en estat solgut. Les espècies aporten calidesa i la regalèssia ens dóna el mateix recorregut en boca que la cervesa, fresc a l’inici i amarg al final.