Albert Barrachina

TAST A LA MASIA ART CERVESERS VALLES ORIENTAL

Fa uns quants anys, els que elaboràvem cervesa casolana érem quatre gats. A Catalunya, ens coneixíem gairebé tots. Havíem descobert que la cervesa era molt més del que es podia trobar normalment en el mercat. Intentàvem elaborar-ne algunes que despertessin la curiositat, l’interès i, en cas d’èxit, l’entusiasme. En aquella època era una odissea aconseguir les matèries primes i no hi havia literatura en idioma propi. Uns venien de la biologia, d’altres de la química i d’altres encara d’altres àmbits professionals.

Art Cervesers radica en aquest moviment incipient i van tenir la gracia de fer quelcom més: van optar des de bon principi per difondre cultura de la cervesa i des de llavors no han cessat en aquest esforç. Molts dels que posteriorment van brouar cervesa a casa o fins i tot dels que ara són professionals, van passar per les seves mans.

Art cervesers és un projecte pensat, meditat i madurat com una recepta clàssica de cervesa, sense presses. Fins i tot s’ha situat geogràficament en un lloc especialment escollit per inscriure la cervesa dins d’un paisatge concret, en una societat particular i usant ingredients de proximitat. És una empresa en la que es produeix perquè s’ha de viure, per descomptat, però amb una base filosòfica i ecològica que no conec a cap altra entitat d’aquesta mena. Conjumina l’estudi, els coneixements amb la cura del detall, la precisió i la professionalitat. Amb això no estic dient que a la força ens hagin d’agradar les cerveses Art. Això és una qüestió personal. Però tastant-les estarem segurs que estarem degustant productes molt cuidats de broueria fina alhora que científica.

Albert Barrachina Robert
http://cervesaencatala.blogspot.com